Wijkentornooi 2022

Save the date: Het 43ste Komart Volleybal Wijkentornooi gaat door op 27 & 28 mei 2023!

Na twee afgelaste edities – merci corona –  waren we in juni weer paraat met de 42ste editie van het wijkentornooi.

Met 68 ingeschreven ploegen, 26 competitieve en 42 recreatieve, werd de laatste editie van 2019 zelfs met 2 ploegen overtroffen. Blijkbaar maakten enkele ouwe getrouwe ploegen gebruik van corona om andere hobby’s te gaan beoefenen, gelukkig mochten we ook meerdere “nieuwelingen” begroeten.

Met de hulp van schepen van sport Luc Abrams en KWB-voorzitter Johan De Hert werden de reeksen getrokken in het KWB-lokaal, tijdens het moment van de trekking dat traditiegetrouw op woensdagavond voor het tornooi plaats vindt.

Na de opbouw van het tornooi met een heleboel frisse vrijwilligers, kon het tornooi met mooi weer van start gaan zaterdagmiddag. Zowel de sporters als de supporters hadden er duidelijk zin in!

Na het afsluiten van de wedstrijden, en het opstellen van het wedstrijdschema voor zondag, maakte iedereen zich klaar voor dag twee vol volleybalplezier. Wie tijdig één van de 200 ontbijtkaarten had gekocht kon zondagmorgen vanaf 8u genieten van een stevig spek & eieren-ontbijt. Vanaf 9u werden de wedstrijden terug aangevangen, elke ploeg had 6 wedstrijden voor de boeg.

Met enige angst werden de buienradars in het oog gehouden en kort na de middag was het dan toch zover: de hemelsluizen gingen open en het was niet voor eventjes. Een pauze inlassen was geen optie maar de deelnemers losten dit zelf op door zich tussen de wedstrijden door warm en droog te zingen in de tent. De sfeer was in elk geval geweldig.

Blijkbaar wilden de weergoden laten voelen dat zij de baas zijn maar toonden ze toch nog enig medelijden voor ons wijkentornooi. Even voor aanvang van de finales en de start van de BBQ met 930 inschrijvingen stopte het met regenen, een enorme opluchting en toch nog een tornooi-einde in schoonheid.

De beide finales verliepen zeer spannend en sportief, mede door de sterke prestaties van Helenaveldstraat en Albertlei. Uiteindelijk mochten Altena 0 (competitief) en Mechelsesteenweg (recreatief) zich tot eindwinnaar 2022 laten kronen.

Ook dit jaar mochten we 2 goede doelen een financieel steuntje in de rug geven, Siann vzw en Muzass vzw kregen beiden een cheque van 1000 €.


Ondertussen draaide de BBQ op volle toeren. Na 3 uur waren de 930 ingeschreven eters voorzien van lekker gebakken vlees, vis en vegan-gerechten samen met een uitgebreid groenten-, sauzen- en broodbuffet.

Tijd voor een waardige afsluiter dus met de ambiancemakers van De Natte Gazette!

Was iedereen de regen van de namiddag al vergeten of wilde men juist de frustratie van die kletsnatte wedstrijden wegspoelen en dansen ? We hebben de vraag niet gesteld maar iedereen had duidelijk zin in een feestje!

We hebben het gevoel dat het weer een mooie editie was met een gans weekend veel blije, gelukkige mensen uit Kontich en omgeving.

Dankjewel aan alle deelnemers, bezoekers, sponsors, gemeentebestuur, medewerkers en hopelijk tot volgend jaar tijdens het Pinksterweekend op 27 & 28 mei 2023 op het 43 ste Komart Volleybal Wijkentornooi!

Nog een vraag? Wil je nog wat meer sfeerbeelden?

Voor vragen rond het wijkentornooi kan je terecht op wijkentornooi.komart@gmail.com

Of neem een kijkje nemen in onze Facebookcommunity: Komart volleybal wijkentornooi. Daar vind je ook alle (ploeg)foto’s terug.

Sponsors :